Het maatschappelijk belang centraal

Financierder van publieke voorzieningen

BNG is de specialist in het financieren van publieke voorzieningen. De bank draagt bij aan de kwaliteit van leven in Nederland door een actieve rol te spelen bij de ontwikkeling van betrouwbare voorzieningen in de samenleving. Daarbij staat bij BNG het maatschappelijk belang voorop. De organisatie streeft niet naar winstmaximalisatie maar naar maatschappelijk rendement. Hiermee onderscheidt ze zich van commerciële banken. BNG heeft een Triple A-status en is recent uitgeroepen tot de op twee na veiligste bank ter wereld.

Degelijkheid: het grootste goed binnen de financiële markt

Markten worden competitiever, klanten professioneler en rendementseisen prominenter. BNG wil krachtig positie innemen binnen dit krachtenveld. Binnen de context van de onrust op de financiële markten is het evident dat de degelijkheid van de organisatie gekoesterd wordt en expliciet wordt gemaakt. Degelijkheid is momenteel immers het hoogste goed binnen de financiële dienstverlening. 

Waarde toevoegen aan het pubieke domein

In haar symboliek en met haar communicatieprogramma’s draagt BNG haar ambities uit. De financiële dienstverlener die zich richt op het publieke belang en het creëren van maatschappelijk rendement. Door als de betrouwbare partner van haar stakeholders op hoogwaardige wijze de financiële randvoorwaarden in te vullen die nodig zijn om projecten te realiseren die waarde toevoegen in het publieke domein. Of het nu gaat over wonen, zorg, onderwijs, cultuur, ruimtelijke ordening, of andere zaken die de kwaliteit van leven van de Nederlandse burger positief beïnvloeden.

'nieuw grijs'

De kerngedachte onder al het werk is een merkpersoonlijkheid die zich kenmerkt als ‘nieuw grijs’. Een financiële dienstverlener die zich ervan bewust is dat haar degelijkheid en betrouwbaarheid niet saai zijn (‘oud grijs’) maar juist het grootste goed. 

Contact: 
Wilt u meer weten over dit project, neem dan contact met ons op 

Dennis Glijn

Client Director
M +31 6 462 080 69