BrabantKennis

BrabantKennis

Samen kennis ontwikkelen over de toekomst van de Brabantse samenleving

Terug naar de gemeentensite

In een regio waar kennis de belangrijkste grondstof is voor het realiseren van vernieuwing en innovatie, moet kennis circuleren. BrabantKennis wil daarom kennisontwikkeling tussen Brabantse bedrijven, kennisinstellingen, overheid én burgers actief stimuleren en organiseren. Samen met partners organiseert BrabantKennis debatavonden, lezingen en periodieke trenddagen om vanuit verschillende perspectieven belangrijke trends en ontwikkelingen te signaleren en nieuwe thema’s en opgaven voor politiek en bestuur te agenderen.

Verbeeldingskracht

In nauwe samenwerking met Total Public is een kennisplatform ontwikkeld. De uitgave Kijk op Brabant 2013 was de basis van waaruit BrabantKennis is opgezet en de corporate identity is ontwikkeld. Hierin staat de inhoud centraal en wordt de verbeeldingskracht en de nieuwsgierigheid van bezoekers geprikkeld. Infographics en multimediale toepassingen zorgen voor de interactie met Brabantse burgers, bedrijven en instellingen. Op innovatieve wijze worden hiermee kennis, informatie en data tot leven gewekt en toegankelijk gemaakt voor een breed publiek.

Systematisch vooruitdenken

Voor BrabantKennis zijn onder andere een responsive website en een nieuwsbrief als faciliterende middelen ontwikkeld. Op de website worden aan de hand van thema’s dossiers ontwikkeld waarin de toekomst van Brabant vanuit verschillende perspectieven wordt beschreven.

Ook worden samen met Total Public inhoudelijke publicaties zoals de ‘Tien kiemen van het Nieuwste Brabant’ en ‘Horizon 2014-2015’ ontwikkeld. Voor beide publicaties is zoveel mogelijk geput uit bestaand materiaal. Waar in de ‘Tien kiemen van het Nieuwste Brabant’ vooral input vanuit debat- en trendavonden wordt gebruikt om vooruit te kijken, wordt in ‘Horizon 2014-2015’ vooral teruggekeken. De verschenen tweets, quotes en video’s worden systematisch gebruikt om het bereik en effect van BrabantKennis zichtbaar te maken.

Contact: 
Wilt u meer weten over dit project, neem dan contact met ons op 

Elisabeth Kroon

Adviseur
+31 6 307 235 79

Edwin van Praet

Creative director
+31 6 407 790 16